The riverhunter

verslagen

view:  full / summary

Twee dagen vissen met Levin

Posted by brecht on March 25, 2014 at 4:00 PM Comments comments (1)

een tijdje geleden heb ik weer een leuke visdag met Levin meegemaakt. Dit keer met de bellyboat, het wat toch weer even wennen om met de belly te vissen want dit is geleden van 2011… de eerste dag gingen we vissen op een plas waar eigenlijk heel weinig mensen vissen en ze wel weten dat er heel veel aasvis op zit, dus dan zouden er toch ook een paar dikke snoeken moeten zwemmen??? Alleen kregen wij ze niet te vangen. En toch is het een prachtig stuk water, mooie dieptes, mooie kantjes maar geen vis te vangen. Misschien nog eens in de zomer???

De tweede dag zijn we dan op het mooiste stuk water in Limburg gaan vissen, het ligt bijna in onze achtertuin en daar mogen we eindelijk gaan vissen! ’s Morgens aangekomen, de belly in het water en al direct in een mooi kommetje. Maar daar zaten ze niet, veel planten dus… een zomerstek????

Pas na de middag kon ik er een snoekje uit toveren.

Even later was Levin aan het sms’en, zijn shad 15cm onder water en ja hoor. BAF, snoekje er op geknald! Toen zijn we ieder een andere kant uitgegaan, ik de linkerkant hij de rechterkant. Levin heeft buiten nog een snoek een groep everzwijnen gespot!

Maar aan de andere kant, waar nogtans mooie rietkraagjes, mooie dieptes maar nee hé, geen snoek…

In de Paasvakantie een revanche?

Gr Brecht

regenboog

Posted by brecht on March 25, 2014 at 3:35 PM Comments comments (0)

We hebben er weer een geweldige ervaring achter de rug. Koen van Lured and tackle shop vroeg eens of hij met ons mee mocht gaan, dus zijn we afgelopen zondag geweest op een bekend Nederlands water 

We dachten wel dat we wat snoekbaars zouden tegen komen , maar wat hier is gebeurd mochten we in onze mooiste dromen nog niet bedenken. We kwamen aan in onze eerste baai en papa ving direct een mooie snoekbaars, verder de baai in kregen we geen beten meer en toen besloten om weer naar die stek te gaan. Terug op die kop aangekomen vingen we al direct terug een snoekbaars, en toen nog één en toen nog één en zo bleef het maar door gaan. natuurlijk verwittigde we Ivo en Rob dat ze ook naar die kop moesten gaan. eenmaal met twee boten daar aangekomen brak de hemel los.

Rond de middag dachten we dat het wel eens goed zou kunnen doen om de stek even gerust te laten, we hadden er toch al een hele hoop vis weg gehaald en dit zou nog lang kunnen duren. Na het eten liet ik mijn shad weer naar de bodem zakken en kreeg ik weer een aanbeet, maar dit was geen snoekbaars, nee een mooie snoek!

Nadien ving Rob nog een dikke Baars van 54cm met een buik omtrek van 42cm!! Even laten ving ik nog een baars van 43cm. Dat waren weer 2 nieuwe pr’s !

Normaal weten we wel ongeveer wat we gevangen hebben, maar het juiste aantal weten we echt niet meer! Team Mussen had wel elk meer als 15 vissen!

gr Brecht

"dood aas" vissen

Posted by brecht on January 5, 2013 at 1:40 PM Comments comments (2)

 

 

Vandaag had ik samen met een maat van me afgesproken om te gaan ''dood-aas'' vissen.

De weervoorspellingen waren goed, dus heerlijk een paar uurtjes de ontspanning opzoeken langs de waterkant. Rond 09.30 stond de gele banaan voor m'n deur en een brede glimlach van een fanatiek visser kwam mij al snel tegemoet lopen . De eerste woorden waren ''we gaan vandaag niet weer blanken met dood-azen'', waarop ik antwoordde "blanken met dit weer?", dat is onmogelijk.

 

Onderweg besloten we nog snel even naar welke stek we zouden gaan, maar na een klein half uurtje arriveerden we op de locatie die ons vandaag het geluk moest brengen. Snel het materiaal uit de auto halen, hengels gereed maken en uiteraard nog de nodige reeds ontdooide visjes aanhaken.

 

En toen was het wachten op de eerste aanbeet.....

Na circa een uurtje zenuwachtig rondlopen en genieten van de zon die door de lichte bewolking heen scheen, riep m'n maat opeens ''hangen!''. Snel liep ik naar hem toe, om hem te assisteren en het schepnet klaar te maken. Na een paar korte snelle runs, kwam er een mooie volle eind 70er snoek bovendrijven. Een ''Hoppa!'' volgde er, de eerste vis is binnen!

Daarna werd het even een tijdje rustig.....

Een uurtje later toen we samen op een houten brugje stonden te kletsen, zag Johan vanuit het niets opeens voor de brug mijn dobber omhoog schieten! Dit terwijl mijn hengel circa 50 meter verderop lag. ''Lopen Piet!'' riep Johan. Als een malle vol met adrenaline, rende ik over de brug richting mijn hengel . Snel pakte ik m'n hengel op en zette uiteraard voor de zekerheid de haak. ''Ja, hangen!'' riep ik richting m'n maat. ''Het is een snoekbaars!'', hoorde ik Johan roepen.... Toch twijfelde ik sterk, want de actie in de hengel deed mij meer aan dikke snoek denken. Na een kleine stevige dril, mocht ik de vis langs de rietkraag voor het eerst aanschouwen. ''Wow, dit is een beste dame, kijk die kop en dikke rug, het is snoek!'' zei ik vervolgens.

Voor de zekerheid hebben we de vis met het schepnet geland en na een korte onthaaksessie, snel opmeten, even wat foto's maken en toen weer netjes te water gelaten..... En hiermee was de eerste dikke dame van 2013 een feit! Helaas op 1 cm net niet de volle 100 cm, maar we moeten eerlijk blijven .

 

Tussen de middag, namen we kort even de tijd voor een stukje brood met gebakken ei en een stevige kop thee...

Rond een uur of 13.00 was er plotseling weer actie. Het ''bijtmoment'' was schijnbaar weer aangebroken en nadat ik een aangevreten visje nogmaals te water liet, riep Johan ''ja, hangen!''. Wederom had hij te maken met een paar flinke dreunen op de hengel, maar toen opeens ''knap!'', het draad was afgesneden door waarschijnlijk de tanden van de snoek... Balend keken we elkander aan, maar ook beseften we dat dit voor de snoek ook geen pretje zou zijn. Helaas horen dit soort momenten ook bij het vissen (we hadden er namelijk voor gekozen om te vissen zonder onderlijnen ).

Een half uurtje later na vele meters op en neer lopen was het opnieuw raak. Johan had wederom een driftige dame aan de stok, die niet snel wou opgeven. Na een stevige dril, kwam er opnieuw een mooie volle vis naar boven drijven. Snel op de kant, onthaken, meten, even een foto schieten en weer te water.

Het zou vandaag ook bij deze derde vis blijven. We hadden meerdere aangevreten visjes zonder resultaat, maar helaas hebben we ook nog een vis moeten lossen

Al-met-al was het vandaag een zeer geslaagde visdag, met prachtige vissen. De eerste 100+ dame, moet nog even op zich laten wachten, maar we hebben weer genoten !

 

(Helaas hadden de schapen het weiland tot een grote modderpoel gemaakt , waardoor niet elke vis helemaal mooi schoon op de foto staat)

 

Adios,

 

Gr. Pieter Sijens

 

poldervissen 02-12-2012

Posted by brecht on December 26, 2012 at 10:25 AM Comments comments (0)

Vandaag gaan we vissen in de polder, in deze polder zijn we nog nooit geweest maar we verwachten veel. Toen we op de eerste plaats zijn aangekomen zien we mooie brede polders waar we ook direct gaan vissen. Na een paar uur ondervinden we dat deze polder weinig leven heeft want er zwemt geen aasvis. Uiteindelijk na een paar keer rondgelopen te hebben vang ik dan toch nog een klein snoekje. Daarna nog even gevist maar niets meer gevangen dus naar het volgend polder. in de volgende polder is het water juist heel troebel en zeer ondiep waar we bijna niet kunnen vissen. Hier hebben we dan ook niet lang gevist. De derde polder van de dag is breed en stroomt een beetje, toen we deze volgde kwamen we op een stuk waar 5 rivieren bij elkaar vloeien. Hier lag wel heel veel vuil op de bodem en hebben ook een aantal shads verspeeld. Deze polder hebben we nog een paar uur uitgevist maar er kwam niets meer uit de bus.

You need Adobe Flash Player to view this content.

Einde van deze visdag met maar 1 visje.

Brecht Mussen

The riverhunter

 

18-11-2012

Posted by brecht on November 28, 2012 at 1:05 PM Comments comments (0)

Vandaag hebben we maar 1 plan, werpen op snoek op voor ons een super mooie rivier. Pieter een neef van Brecht gaat ook mee, zal lekker druk worden op de boot. We spreken af om 6u aan de garage waar de boot staat. Om iets voor 6 krijg ik telefoon, Pieter heeft zich verslapen. Op dit uur is ons gesprek nog kort, gewoon simpel “binnen 5 min ben ik daar”. Dus met een kleine vertraging vertrekken we in alle vroegte. Vandaag moeten we niet zover rijden, een kleine 20min later staan we aan de helling. Boot is ook snel klaar, alleen is het nog steendonker. Dus op het gemak kunstaas klaar leggen een klein stukje trollen en dan is het tijd om de rivier op te gaan. Ik verwacht nog een redelijke stroming met helder water.

Eenmaal op de rivier gekomen zien we dit ook, redelijke stroming en helder water. Uit ervaring weet ik dat dit niet de makkelijkste manier van vissen is, zeker niet op dit stuk grensmaas. Hier is redelijk veel hengeldruk en snoek wordt zoals het hoort goed teruggezet, veel van deze groenjassen kennen het spelletje redelijk goed. Dit zal ook vandaag blijken, Veel volgers en missers.

We proberen ook met een haring langs de boot, dit voor die volgers die niet met lege handen willen vertrekken. Helaas lusten ze deze vandaag niet, zijn ze dan niet echt los? Nog een geluk dat je niet altijd weet wat er is misgelopen. Dit vind ik zo leuk aan vissen, elke dag worden er nieuwe regels en tactieken geschreven. We vissen alle drie met ander kunstaas, ook variëren we met de kleur.

Al snel krijgt Brecht op een gekende stek de eerste beet, mis… snel gooit Pieter over deze plaats en “vast”. Hoezo vast, dat is vis. Een kleine snoek komt zonder veel tegenstribbelen in de boot. Altijd oppassen met die kleine vissen, deze zijn vaak niet uit gedrild en willen nog wel eens de boel op stelten zetten. Meestal blijven deze kleine vissen uit de boot, maar deze moet verlost worden van een dreg in de kieuwboog. Dus best effe verlossen van dat onding.

Op dit stuk krijgen we nog geregeld een vis tot aan de boot, maar ze snappen het niet goed (of juist wel goed) ze komen ons een beetje uitlachen. Een stuk verder is het de Pieter die weer een vis heeft, blijkbaar nog niet goed wakker want hij lost deze vis. “ik had niks gevoeld” een mooie snoek krijgt iets te vroeg zijn vrijheid.

Het is nat en koud aan de handen, dus zoeken we beschutting op 1 van de vele grindgaten. Hier is niet veel vis te bespeuren dus snel terug op de Maas. Koppen uitsmijten wil wel eens een vis opleveren en ja hoor het is weer Brecht die een volger krijgt. Deze vis komt redelijk agressief aan maar mist het aas maar net. Vermits we redelijk snel over het water gaan, kan ik nog snel over deze stek gooien. Het duurt dan ook niet lang voor ik een goede beet krijg. Een mooie sterke snoek van achter in de 80 komt in de boot. Snel terug zetten en dan maar weer verder vissen.

 

De tijd gaat veel te snel. Vermits we hadden afgesproken dat we maar tot de middag zouden vissen is het weer tijd om terug naar de helling te gaan. Als de vis er echt voor wilde gaan hadden we zeker een 10 tal vissen kunnen hebben, maar nu moeten we tevreden zijn met 2 vissen. We hebben ons geamuseerd, daarvoor komen we. De boot gaat snel weer terug in de garage, tanken, alles open zetten om te drogen en hopen dat we weer snel terug op het water zitten.

Groeten Luc Brecht en Pieter

The Riverhunter.

You need Adobe Flash Player to view this content.

 

avondje vissen op de grensmaas

Posted by brecht on November 27, 2012 at 1:30 PM Comments comments (0)

Vandaag was papa en ik in de buurt van de maas voor een schoolproject en we besloten een paar worpjes te doen op de grensmaas, eenmaal op de stek aangekomen begon het al wat donker te worden maar we besloten toch om te gaan werpen. Ik gooide langs de stuiken en na twee keer draaien kreeg ik al een serieuze aanbeet! Dit was dan ook degene die ik gevangen had. Een mooie snoekbaars van ongeveer 70cm

Na het onthaken dacht ik dat er toch niets meer te vangen was maar na 3 keer gooien kreeg ik een harde aanbeet voor mijn voeten, de haak kreeg ik niet goed gezet … aller sinds dat dacht ik toch. Maar die snoek had mijn shad helemaal binnen gepeuzeld. Deze vis was net zoals de vorige supersterk! Deze mooie snoek van ongeveer 65cm wou nog een avondhapje.

Zo snel kan het gaan op deze rivier, als ze los zijn kan je snel enkele vissen vangen. Deze 2 zijn gevangen op minder dan 20min.

Tussenstand 2-0 voor mij!

Grtn Brecht

The riverhunter

zweden 2012

Posted by brecht on September 27, 2012 at 1:15 PM Comments comments (0)

Zweden 2012,

Afgelopen voorjaar hebben we een leuke tijd gehad in Zweden met papa en nog anderen vis maten. Het weer zat niet zo goed maar de sfeer zat er wel, papa had me laten nakomen voor een paar daagjes te gaan vissen in zweden. Hier onder kan je twee prachtige filmpjes van ons avontuur bekijken.

Groeten Brecht.

You need Adobe Flash Player to view this content.

You need Adobe Flash Player to view this content.

eerste dag vissen 2vissen!

Posted by brecht on April 3, 2012 at 12:35 PM Comments comments (0)

ben gaan vissen met een klasgenoot, hij had nog nooit gevist en wouw heel graag. dus maar even op pad geweest en met rezultaat 2 mooie snoeken. eentje met de dode baars

en de andere met de shad. mooie snoekbaars

topdag

Posted by brecht on October 29, 2010 at 7:06 AM Comments comments (0)

Verslag 3oktober 2010: vissen op groot water

Topdag,

vandaag nog maar eens gaan vissen met Kurt mooi weer goeie boot wat moet ge nog meer hebben

aangekomen bij het water, de boot in het water en uitgevaren.

Eerst nog over een stek met veel vis op de dieptemeter. Eens goed uitwerpen en hopen dat er een vis is met tanden. Niet lang duurt of Kurt krijgt de verwachte knal op de hengel, lijkt een mooie vis te zijn. Eenmaal boven zien we dat het een vals gehaakte brasem is. We maken grappen van wat de bedoeling is van vissen met kunstaas, maar Kurt garandeert ons dat het lachen ons wel zal vergaan.

 

Op naar een andere stek, hier hebben we niet veel tijd nodig voor ik de eerste maar ook enige beet krijg. Phoeha klinkt het weer in de boot, mannen ik heb er eentje een mooie snoekbaars van 70cm. De eerste grappen gaan weer in de richting van papa, als antwoord krijg ik wacht maar mijn tijd komt nog wel ik ga voor echte vissen.

De volgende stek aangekomen begint papa onmiddellijk, voor wij klaar zijn om in te werpen staat hij al met een kromme hengel... een heel kromme hengel. De vis lijkt ergens achter te zitten en opeens schiet de lijn los. Na een paar vloeken zien we dat de lijn weer spanning krijgt, ja hoor met een beetje geluk hangt de vis nog altijd. Blijkbaar zat de lijn achter een steen vast en is deze gelukkig niet gebroken, weer een reden om geregeld u lijn te testen en eventueel te wisselen.

Na een lange dril zien we een monster van een snoekdame, dit is grote dikke vette maar vooral sterke vis. Eenmaal aan boord wordt hij gemeten.... met 118cm en een buikomtrek van 48 cm de dikste vis die papa ooit heeft gevangen, nee geen pr maar wel een super vis in topconditie. Geweldig!!!

Ik verlies de hoop op een dikke vis, kan het mij ook niet eens meezitten ik wil ook zo'n vis. Papa en Kurt praten mij goede moed in, hier zitten nog van die vissen. Maar de kans op 2 metervissen op 1 dag, die is klein. Kan niet geloven dat we nog zo'n vis gaan zien vandaag.

We trollen een stuk water af en ik ga wat rusten heb er geen vertrouwen in. Trollen is niet mijn ding, gewoon wachten tot er een vis aan de lijn hangt. Na een tijdje krijg ik weer vertrouwen en zin om te vissen, het moet er eens van komen.

Tegen de avond besluiten we nog eens terug te gaan naar de monster stek. Weeral zien we veel vis op de dieptemeter en Kurt vangt snel een mooie snoek, deze wordt vlak over de bodem gevangen. Jongens dit is niet goed voor mijn moraal, wat doe ik dan verkeerd?

Papa komt nog eens kort bij me staan en geeft de uitleg over hoe je op deze diepte van om en bij de 5 meter contact moet en kan houden met de bodem. Tijdens de uitleg krijgt hij een mooie beet en vangt nog een snoek weeral rond de 70cm.

Ik geloof nu terug in mijn kansen en begin te vissen maar dan vissen zoals het moet, ja hoor ik wordt ook beloond een mooie sterke snoek laat zich verleiden door mijn kunsten. Het wordt tijd om naar huis te gaan langzaam begint het te regenen maar ik wil blijven vissen.

Papa geeft het eindsignaal en heeft zijn lijn al uit het water, ook die van Kurt is bijna binnen. Ik heb nog snel een verre worp gedaan, deze vis ik nog goed binnen... wie weet.

Ja hoor opeens Phoeha Phoeha Yes Yes yes, beet en wat voor een. Mijn hengel staat zo krom als een banaan. Papa en kurt raden me aan om de vis diep te houden, laat hem daar maar vechten hij komt wel naar boven. De dril duurt lang, heel lang maar eindelijk komt hij boven. Phoeha mijn metervis, deze komt goed in de buurt. Ik wil hem zelf uit het water halen en geef de lijn met de uitgedrilde vis aan papa, steek mijn handen in de buurt van de kieuwen, dit is spannend. Kurt en papa zeggen niet twijfelen, gewoon pakken die vis. Ja hoor ik pak de vis zoals het moet en til hem aan boord. Man deze vis weegt veel. Hij wordt gemeten en ja hoor mijn eerste meter is binnen. 100Cm rond, ik kan mijn geluk niet op en voel zelfs niet dat we eigenlijk doornat worden van de regen.

Een paar mooie foto's en dan mijn beste vriend van vandaag terug in zijn element. De vis zwemt snel weg en verdwijnt in de diepte.

Heren, ik heb jullie afgedroogd. Mijn dan kan niet meer stuk, ben apetrots op deze super vis, we moeten nog naar een verjaardagsfeestje in Brussel en kan niet wachten om de foto's te laten zien. Papa en Kurt wensen me proficiat met het goed herpakken en goed vissen van de laatste uren, dit vergeet ik niet snel.

Ik ga nu zelf de raad weggeven die ik vandaag heb gekregen en ook in geloof;

“Blijven vissen tot de boot op de trailer staat, ja zelfs de laatste worp telt.”

“Als het dan niet lukt komt er wel een dag dat de vis van je leven aan je lijn hangt.”

We maken de balans van de dag:

Op dit groot niet het gemakkelijkste water hebben we de juiste keuze gemaakt om niet te blijven trollen of gaan vertikalen maar wel geloven in je visserij en blijven werpen.

Kurt: een mooie snoek en snoekbaars.

Papa: een mooie snoek en het monster van 118cm.

Ik: een dikke snoekbaars, een mooie snoek en de reddende snoek van 1meter.

Yes Yes Yes ik heb die volwassenen een poepje laten ruiken. Ik wordt al gewaarschuwd voor het volgende vistripje, ze zullen me niet meer helpen moet mijn plan maar trekken. Haha zo gaat dat bij ons altijd. Dit is roofvissen en daarom doen we aan catch en release!!! Deze vissen horen niet in de pan maar wel in het water.

Op naar het volgend avontuur.

Groeten Brecht

verslag 01/08/2010

Posted by brecht on October 4, 2010 at 1:18 AM Comments comments (0)

Verslag 01/08/2010

Deze morgen om 5uur opgestaan op gaan te vissen met de boot, snel nog warme choco gemaakt, de boot gaan halen en weg wezen naar de trailerhelling. Ons zelf gemaakt dekzeil kwam al los na enkele kilometers rijden, nog maar iets aanpassen. Eenmaal aan de helling, zo rond een uur of 7 merkten we dat we de eerste waren. Dit kan betekenen dat de andere vissers nog in bed liggen of dat de vis niet los is. Papa had nog maar net verteld dat we alleen waren en er kwam al een collega visser aangereden. De nodige grappen werden verteld en ieder ging zijn kant op. Wij hadden besloten om ondanks het vermoeden toch maar te beginnen met vertikalen. Dit bleek niks op te leveren en zodoende moest de motor zijn werk maar gaan doen. 4 lijnen buiten boord en meters maken. Na enkele minuten bleek dat de dieplopende grote plug van papa al prijs had. Een mooie baars kan de verleiding niet weerstaan. Snel verder varen en net toen papa wilde zeggen dat er onder de boot een school baars zwom was het weer raak. Nog een stukje op het kanaal gevaren , hier was de baars goed los en ging het aantal de hoogte in. Nog eens van plaats wisselen en ja hoor mijn eerste vis kwam ook in de boot. Als je de tijd van je leven hebt vliegt de tijd veel te snel. We moeten nog naar een bbq en zodoende was onze visdag weer kort. Terug naar de helling inpakken en genieten van een leuke ochtend op het water.

6-1 voor papa, ja bij ons is er altijd wel een wedstrijd. Nu moet ik dit weer lang gaan horen dat hij me heeft afgedroogd.... mijn tijd komt ook nog. Als ik de kans krijg zal ik het ook niet laten om de nodige opmerkingen te maken.

Groeten Brecht


Rss_feed