The riverhunter

op deze pagina kan je ons volgen met de tocht voor de boot om te bouwen.

 Ombouwen van de boot DEEL 2

Hallo,

Nieuwe winter, nieuw project en dit keer…. Jaa, de boot weer ombouwen! Natuurlijk zijn we begonnen met de boot af te schuren, dit is een heel karwei! 

Dan hebben we er nog een laag polyester over gezet, voor de waterdichtheid (hij lekte nog een beetje) toen hebben we hem terug op de trailer gezet omdat het zo makkelijker was om de grondlaag er op te spuiten. We hebben voor spuiten gekozen om de simpele reden dat het gewoon veel strakker is. Eenmaal de grondlaag er op zat kon de echte kleur er op. We hebben een verf op epoxy basis genomen, waarom? Omdat dit veel steviger is en als er nog een lek zou zijn, dit direct ook is opgelost. Daarna heel de boot gestript, om terug te spuiten. Omdat we vroeger toch nog wat weinig ruimte hadden, hebben we nu in de neus nog een klein luik gemaakt.             Dit gedaan zijn we verder gegaan met de rest van de werpplateau, hier zitten ook luiken in voor de plaats. Er zit 1 groot luik in waar 10 groote kunstaas dozen in passen, zodat, als we vissen, we geen extra valies nodig hebben die weer veel plaats inneemt. Toen hebben we de bodem opgevuld met speciaal PU schuim en daar nog een houten plaat op. Toen dat allemaal gedaan was hebben we de binnenkant gespoten. Dan hebben we de boot terug in elkaar gezet, frontroller er op, dieptemeters er op enz… en ooh, ja, nog een nieuwe stootrand. Weer tapijt er in gelegd, dit keer speciaal tapijt met open haartjes, dus waar geen haak in blijft hangen. (tja, nu zie je weer wie de werker is...)

Motor, stikker en electronica aansluiten en hij is klaar. (Honda 20 PK)

 

En hij vaart SNEEEEEEEEL!!!!

Ombouw van de boot.

 

Omdat we niet beschikken over een jacht met veel plaats moest de  bank in het midden er al onmiddellijk aan geloven. Voelt wel een beetje raar onze nieuwe aankoop al dadelijk bewerken met een slijpschijf.


Hierna konden we beginnen met de opbouw van de vloer, deze moet stevig en ligt zijn. Dus om de rondingen op te vullen wordt piepschuim gebruikt, dit heeft als voordeel dat het makkelijk is om te verwerken en nog extra drijfvermogen geeft aan de boot. Hierboven komt dan een watervaste vloer, deze moet ook terug zorgen voor versteviging van de zijkant. Door de bank eruit te halen verliest de boot veel van zijn steun op de kant. Vandaar hebben we ook een klein stuk van de bank laten staan, deze wordt weer terug vast gezet aan de vloer en kan nog een handige opbergruimte worden.


Vloer en kabels voor dieptemeter en gps worden afgewerkt, werp plateau wordt gemonteerd. Hieronder komt de batterij voor de elektromotor en dieptemeter.


We monteren ook een pompje voor overtollig water uit de boot te pompen. Handige tip de slang waarmee het water weg wordt gepompt moet tijdens het varen boven water blijven, wij weten dit uit ervaring. Na een eerste test van de pomp bleek deze goed te werken maar enkele minuten laten dachten we dat onze boot lekte, hij stond tot boven de vloer onder water. Dit kan niet goed zijn,..... juist ja als de pomp uit staat stroomt het water gewoon terug in de boot. Wetende dat er op de Maas meer water is dan in onze boot kan. Snel de darm los trekken en boven water houden, pomp aan zetten en binnen de kortste tijd was de boot weer droog. Een toffe herinnering en zeker een goede test voor de pomp. Hopen dat we deze nooit nodig hebben voor een lekkende boot.

 

Ook de trailer wordt al een beetje naar onze wensen bewerkt, de kabel van de verlichting wordt stevig en mooi vastgelegd. Er komt een extra bevestiging aan de voorkant van de trailer, dit om de boot nog eens vast te kunnen maken tijdens de rit. Beter voorkomen dan..... .


Nu is hij klaar voor de echte test, op het water. Kijken hoe hij in het water ligt, is hij niet te zwaar, als er nog dingen moeten worden aangepast dan liever nu voor de tapijt erin komt.


Dit bleek wel goed te zijn, dus de afwerking kan beginnen. Nog eerst even vissen met groot aas, levend aas. Of was het gewoon plezier maken en zorgen voor de afkoeling.


Nu de vloer nog en klaar is hij.

 


 

Met als resultaat:

 


Er moeten nog wel een paar kleine dingen worden aangepast zoals: brandblusser monteren, deurtjes plaatsen op de opberg ruimtes hier en daar scharnieren en sloten plaatsen.

Al bij al zijn we tevreden over het resultaat.

We hebben een goede en veilige boot die binnen ons budget is gebleven.

Bij het opbouwen van de boot hebben Brecht en ik ook al een mooie tijd beleefd, is altijd fijn om als vader met je zoon iets op te bouwen. Brecht heeft dan ook zeer goed meegeholpen aan de boot.

 

Hopen dat we er nog veel toffe visdagen mee beleven en dat er veel dikke vis in de boot mag komen.

 

Groeten Luc

-------------------------------------------------------------------------