The riverhunter

op deze pagina gaan wij "the river hunter" ons  voorstellen

Voorstellen;

 

 

Deze site gaat over vader en zoon die hun vangst verslagen hier gaan posten. Ik ben Luc vader van Brecht ben geboren in 69 en vis al sinds ik 10 was. Toen vooral, zoals het in die tijd een rage was vissen op forel en op karper vijvers. Al snel kwam ik in contact met het vissen op openbaar water, dit dan vooral op witvis. Zelfs in die tijd was dit niet zo simpel om de nodige portie vis te kunnen vangen. Na enkele jaren intensief wedstrijd “met de vaste stok op clubvijvers” te hebben gevist werd het tijd voor een nieuwe uitdaging. Dit werd dan vissen op de grensmaas op snoekbaars en snoek. Dit gebeurde dan met een paar neven die dit wekelijks deden. Vissen met kunstaas was uit den boze, wij visten altijd met levend aas. Dit was voor mij de visserij die ik wilde verder doen. Al zeer snel raakte ik in de ban van onze groene jongen de snoek. Door veel te experimenteren maar vooral veel tijd door te brengen langs het water is langzaam maar zeker het vissen met kunstaas begonnen. In het begin zeer wantrouwig en onzeker, kon niet geloven dat een snoek ging bijten in een stuk plastiek. Een jaar of 10 geleden is dan de passie echt begonnen doordat ik voor het werk enkele keren in Amerika moest zijn. Hier is de wereld van kunstaas is voor me open gegaan. Dit aanbod van soorten kleuren maten en vormen, hier moet dan ook wel vis mee te vangen zijn. Het feit dat ik het zonde vond om zoveel aasvissen / jaar te moeten verbruiken en de nodige ongemakken vandien zoals visjes die dood gingen voor ik ze kon gebruiken of momenten dat er geen te vagen waren en zeker die momenten dat de bak met aasvisjes in de auto was omgevallen of gelekt had. Vissen met kunstaas had ook het voordeel dat je eenmaal aan het water aangekomen zonder veel voorbereiding zeer snel aan het vissen kon beginnen. Dit is ook een zeer groot voordeel op de grensmaas, hier moet er zeker rekening gehouden worden met stroming en waterstanden. Dus lange dagen wachten op een beet ging veranderen in actief langs het water op zoek naar een roofvis. Al snel bleek ook nog dat er op de Maas niet alleen snoek, baars en snoekbaars was te vangen maar ook kopvoorn, barbeel en de laatste jaren ook nog roofblei. Ik geloof zeker in Catch and release, een gedachte die in onze streek nog niet echt veel toegepast wordt. Vandaar zullen onze verslagen en meldingen altijd in het teken staan van catch and release. Niet dat ik er niet tegen kan dat er een visje in de pan beland, maar het vissen voor de pan en niet voor de sport.... hier kan ik niet mee leven.

 

Sinds enkele jaren heb ik er een vismaat bij; mijn zoon Brecht geboren in 1999 en toch al enkele jaren ervaring in het roofvissen. 

Brecht is niet de visser die alles gewoon over neemt van mij, hij zal zeker zelf ook gaan experimenten met nieuw aas. Het voordeel dat hij heeft is dat hij altijd een chauffeur vind die hem naar het water wil brengen en in de kosten wil delen (eigenlijk een sponsor heeft ) voor de aanschaf van het nodige materiaal. 

 

Enkele jaren terug is dan de belly boot in ons bezit gekomen, deze heeft ons de nodige toffe visdagen opgeleverd. Alleen met de belly op een stromende rivier vissen is niet altijd de gemakkelijkste en veiligste  visserij. De droom was er om zelf een betaalbare boot te hebben en deze zo te verbouwen dat we hier veel plezier mee kunnen beleven.

 

Deze boot is dan ook in Julie 2010 aangekocht, een quicksilver 355sl. Dit is niet het monster jacht met veel pk's en elektronica aan boord  maar wel een kleine handige veilige boot om te vissen op kleinere waters. Voor ons was het de bedoeling om met deze boot veilig op de grensmaas te vissen en vooral veel kanten uitgooien. Voor mij nog altijd de mooiste visserij. In 1 van de eerste verslagen zullen we de ombouw van de boot wel beschrijven. Hier ben ik ook niet onvoorbereid aan begonnen. Door lid te zijn van het snb en vrf heb ik wel wat ervaring kunnen opdoen met vissen vanuit de boot en de verschillende voor en nadelen hiervan ervaren. Deze boot is dan ook gedoopt als The river hunther.